Hvad Er God Privatøkonomi?

Billede: Pixabay, nattanan23

God privatøkonomi kan egentlig indebære flere ting - både positive og negative, så længe der bare er styr på det overordnet overblik.

Ordet god indikerer jo gerne, at der kun er plus på kontoen, ingen regninger eller gæld, men ofte er det bare ikke det realistiske billede. De fleste voksne mennesker i dag har jo gæld i en eller anden form, hvis de nu har købt hus, bil, lejlighed eller lavet en stor renovering.

Det er dog ikke ensbetydende med, at der er en dårlig privatøkonomi, for hvis alle regner og eventuelle afdrag bliver betalt, som de skal og der stadigvæk måske endda er lidt penge tilovers til opsparing, så vil jeg stadigvæk sige, at det er en god privatøkonomi.

Men der skal jo så også være styr på tingene, og hvad de forskellige penge skal gå til. Passer pengene lige til øllet, så er der stadig god økonomi, fordi alt bliver betalt, som det skal og ingen kommer til ikke at få deres penge.

En god privatøkonomi er selvfølgelig også afhængig af en indtægt i den ene eller anden form. Det næste er så, hvordan pengene bliver brugt og det er der, mange film knækker.

Så pas godt på pengene. Det kan godt betale sig at gemme lidt hele tiden.

Artiklen er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Der kan du købe et sortiment fra Nuni Copenhagen. Herfra siger vi tusind tak.

Relaterede nyheder