Hvad Betyder Kolonist? Læs Vores Forklaring

Billede: Canva.com

Ordnet kolonist har i manges øjne fået en negativ ladning. Dette skyldes, at nogle kolonister historisk set ikke har opført sig anerkendende over for den oprindelige befolkning, når de har udforsket nye områder.

Ordet koloni stammer fra det latinske udtryk colonia. På latinsk betyder dette landbrug, men i nutiden bruger man ordet koloni om magtområder, som stater opretter uden for sit eget territorium.

Hvad betyder kolonist? Kolonist betyder, at man er en del eller indbygger af en koloni. Når man udforsker og bosætter sig i et ukendt område, så kan man kaldes for kolonist. Det er ikke et ord, der bliver brugt så meget mere, men et vigtigt ord for historien samt hvordan verden har udviklet sig.

Kolonist kan også oversættes til bosætter eller nybygger.

Da ordet koloni oprindelig betyder landbrug, er de fleste kolonister egentlig nogen, der blot har søgt land og jord at dyrke, så de kunne slå sig ned i nye og forhåbentlig bedre omgivelser. Det har desværre haft en trist historie med, at nationer har lavet kapløb om at erobre ukendte territorier for at lede efter værdifulde ressourcer for at få mere magt.

Det har desværre medført krig, slaver, og en masse ondskab. Det har dog også medført, at man har opdaget og udforsket nye steder i verden, men dette kan desværre ikke gøre noget ved den historie, som nogle kolonister har været med til at skabe.

Der kan altså lægges mange værdier og fortolkninger til ordet kolonist, og der kan også findes små feriekolonier i det danske ganske land. Her kan man komme og prøve at dyrke landbruget og opleve, hvordan det var at være kolonist og dyrke jorden på gammeldags facon.

Dette var vores bud på, hvad ordet kolonist betyder. Hos Borgerdyd gr vi en dyd ud af, at verden bliver et bedre sted at leve. Derved er det også vigtigt at kende til begreber, som er en del af, hvordan vores historie har udartet sig.

Tak fordi du læste med i dagens forklaring.

Og tak til avXperten for støtten

Til slut vil vi gerne sende et tak til avXperten, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. AvXperten er en webshop, hvor du kan finde kabler, gadgets og elektroniske komponenter i alle mulige afskygninger.

Find et billig vildtkamera som også kaldes et jagtkamera og meget meget mere, hvis du giver deres hjemmeside et visit.

Relaterede nyheder