Hvad Er En Borgerforening?

Billede: Pixabay, GDJ

De fleste af os kender nok en borgerforening fra der, hvor man får fornyet pas, tjekker beskeder fra det offentlige eller skal ansøge om tilskud i en eller anden form.

Der er dog også den 'rigtige' betydning, som er en forening, hvor medlemmerne er folk fra hele landsbyer. I disse foreninger er det den pågældende by, der er i fokus. Der bliver snakket om byens muligheder, hvad der skal ske på sigt og de stående problemer, som de står overfor. Herunder også at være repræsentanter overfor myndighederne, hvis det bliver aktuelt.

Oprindeligt var det gruppe af de lidt bedre stillede personer i området, hvor det i dag, som sagt, kan være alle mennesker fra landsbyen og omegn. 

Muligvis kan navnet godt være forskelligt fra land til by. I byerne bliver ordet beboerforening brugt mere, hvor det på landet hedder borgerforening.

Jeg har aldrig selv været en del af en borgerforening, men hvis man godt kan lide at have et indblik i den by, man bor i, så er det da det perfekte sted. Du kan jo også få en indflydelse på, hvad der skal ske og komme til at ske fremtidigt. Især også hvis du har nogle gode kontakter, så du kan være med til at få tingene til at ske.

Dette tekstindhold var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Der kan du, udover mange andre ting, bestille rabinovich. Heraf markeret, som du ser øverst.

Relaterede nyheder