Hvad Er God Kommunikation

Billede: Pixabay, Free-Photos

God kommunikation er egentlig et ret bredt begreb, da det kan forstås på flere måder. Som uddannet indenfor kommunikation har jeg gennem min uddannelse fået mange forskellige metoder og teorier af vide både på god og dårlig kommunikation. De teorier vil jeg ikke kede dig med her, men mere prøve og gøre det så nemt som overhovedet muligt for dig at forstå, hvad jeg mener. Faktisk forsøge at levere god kommunikation fra mit skriveri til dig, der læser det ;-) 

En god kommunikation for mig er, at begge parter forstår hinanden, når der står overfor hinanden, men også over telefon, mail osv. 

Et eksempel kunne her være, hvis jeg snakkede om en masse kommunikationsbegreber, som jeg har lært, men som du, som læser, overhovedet ikke kender eller ved, hvad betyder. På den måde opstår der dårlig kommunikation, fordi man ikke kan regne med, at alle forstår alle begreber og teorier, man selv kender. 

Et andet eksempel er hos lægen. Du har en ganske almindelig tid og kommer ind med et problem eller sygdom, som du gerne vil have forklaret eller i hvert fald høre mere om. Lægen sidder og bruger en masse latinske ord, som du måske ikke forstår og hvis man ikke lige får spurgt, hvad det betyder eller lægen faktisk ikke kan sige det på en anden måde, opstår der dårligere kommunikation end hvis han/hun kunne forklare det med almindelig ord, man selv kender. 

Egentlig er god kommunikation mange ting, men den store ting er, at så længe begge parter snakker samme sprog, kan man opnå den kommunikation, der skal til.

Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til dette indlæg. Hvor du køber et stort sortiment med LuLu Copenhagen.

Relaterede nyheder