Hvad Er God Projektledelse

Billede: Pixabay, TheDigitalArtist

En projektleder er en den person, der har styr på hele projektet og hvilke processer og opgaver, der er igang og hvilke der mangler. Faktisk kan en projektleder være nærmest alle mennesker, da det, i den rolle, handler meget om at skulle holde det store overblik og være god til at uddelegere opgaver til de rette mennesker.

En bekendt af mig selv er netop blevet projektleder og er nærmest kommet direkte ind fra sidelinjen og kendte intet til projektet, da hun mødte op mandag morgen. Hendes opgave herefter var heller ikke at vide alt mulig omkring specifik data, specifikke metoder osv., men mere om at vide hvem der har de rigtige kompetencer og hvilke kompetencer der er en del af projektet. På den måde at kunne holde et overblik over alle nye opgaver og problemstillinger og om hvem der skal tage sig af hvilke opgaver. 

Man skal selvfølgelig heller ikke bare afgive sig ansvar altid, men mere have en dynamisk rolle, hvor man kan være lidt alle steder og være klar til at hjælpe. 

Det er helt klart overblikket, der er i fokus hos en projektleder og holde styr på, hvor langt projektet er og hvad der mangler, før alle og hele projektet er i mål.

Skiltet øverst viser at denne tekst, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Sif Jakobs.

Relaterede nyheder