Her Er De Største Klimasyndere

Billede: Canva

Det er mange klimaaktivister, der er kæmpe fortaler for, at vi udelukker en række ting i vores liv. Især kød, flyrejser og plastik er for tiden de helt store no-gos, hvis man skal være med til at redde planeten. Men er det i virkeligheden sådan?

Hjælper det virkelig, at vi spiser 25% mindre kød til vores aftensmad, der i øvrigt allerede består af hvidt kød frem for rødt kød. Hvis man kigger på statistikkerne, så er det nogle helt andre ting, der reelt set batter i Co2 regnskabet.

Naturligvis skal vi tænke over de små hverdagsting, men kigger vi på de største klimasyndere i verden, så virker det nærmest ubetydeligt. Her er de ting, der udleder mest Co2 i verden:

Strøm

Strøm udleder 13,41 milliarder tons CO2 om året. Det er altså alle de små ting, du bruger din hverdag på, der udleder CO2. Lige fra morgenkaffen, der bliver brygget på maskinen, til lyset på badeværelset, morgen-tv, computeren på arbejde, din telefon der ligger i opladeren osv.

Vores hjem og hverdag er fuldstændig afhængig af strøm, ligegyldigt hvad vi foretaget os.

Transport

Transport udleder 7,87 milliarder tons CO2 om året. Hele 95 procent af den energi, vi bruger på transport, kommer fra fossile brændstoffer, altså olie, benzin, gas osv. De sidste fem procent bliver drevet af ting som solceller, el-motorer og lignende.

Industri

Industrien udleder 6,11 milliarder tons CO2 om året. Dette dækker i høj grad over fossile brændstoffer, der bliver afbrændt i produktionen og på fabrikker. Der er mange processer og ting i industrien, der udleder CO2.

Hjem og bygninger

Når vi bruger og bor i vores hjem, så udleder vi enormt meget CO2. Nærmere bestemt 2,72 milliarder tons CO2 om året. Denne CO2 kommer, når vi tænder for varmen, laver mad, tager et bad og alt andet, vi gør i vores hjem.

Al denne CO2 inkluderer i øvrigt ikke det du bruger, når du bruger strøm. Den ligger nemlig på første post.

Tak til Bevco
Til sidst skal der lyde et stort tak til Bevco, der har støttet os i udarbejdelsen af denne artikel. Mangler du en god flaske Modo Mango Sirup? Så besøg Bevco!

Relaterede nyheder