Se Eksempel: En Klimavenlig Ferie

Billede: Felix Mittermeier

I takt med at vi er blevet mere og mere klimabevidste, så har vi også fået øjnene op for alle de gode alternativer til charterferien, som vi kan afholde lige her i Danmark. Vi behøver nemlig ikke tage til Spanien, Tyrkiet eller Thailand for at have en god og afslappende ferie, tværtimod. 

Der er mange måder at holde en mere klimavenlig ferie på, det handler bare om at vide, hvilke muligheder man har. Herudover handler det selvfølgelig også om at være kreativ og åben for nye muligheder. 

Her er vores bud på klimavenlige ferier

  1. Byt hjemVores første bud på en klimavenlig ferie er, at bytte hjem med en anden familie. Hvis du befinder dig i København, men gerne vil ud til vesterhavet, så kan du med fordel finde en familie, der kommer fra det område, men gerne vil på storbyferie. 

Der findes masser af Facebook grupper, hvor man kan finde andre, der gerne vil bytte hjem. Dette er både billigt og klimavenligt.

  1. Cykeltur 

Du kan også tage på en sjov og sund cykeltur, hvor i cykler ud i landet og overnatter i shelters eller i telt. Du bør lave en rute hjemmefra, så du på forhånd ved, hvor du kan overnatte. 

Dette er en ultra klimavenlig ferie, der også er meget sund. Samtidig får du set en masse af den smukke, danske natur. 

  1. Kanoferie

Der findes kun få ting, der er hyggeligere end at sejle i kano. Der er masser af muligheder for at tage en længere kanotur, hvor du kan holde ind og sove i telt ved bredden. 

Relaterede nyheder