Hvad Er Klimavenlige Emballage?

Billede: Pixabay

Der har længe været et stort fokus på, at vi skal nedsætte og udvikle på al den emballage, som vi bruger hver eneste dag. Mængden af emballage som vi bruger i forbindelse med alt fra fødevarer til handel på nettet er helt enorm, og derfor er det af yderste vigtighed, at vi alle tænker os om, når vi håndterer og bruger emballage.

Hvad er klimavenlig emballage? Klimavenlig emballage er vil som oftest være typer af emballager, der er lavet af naturlige råvarer, der oven i købet optager Co2 under dyrkningen af råmaterialerne. Generelt kan man sige, at jo mindre man bruger, jo bedre er det. Dette gælder både tykkelsen på emballagen, mængden og ikke mindst genbrug.

Gennem de seneste år har de fleste fødevareproducenter og supermarkeder haft stor opmærksom på, at de ikke bruger mere emballage end højest nødvendigt. Det samme kan man sige om mange take-away restauranter, der i højere og højere grad er begyndt at bruge genbrugsmaterialer, for eksempel pizzabakker af genbrugspapir.

Også webshops gør en stor indsats for at blive mere miljøvenlige. Dette sker blandt andet gennem miljøvenlig emballage, mindre emballage og ikke mindst genbrug af den emballage, der ryger ind og ud gennem lageret.

Hvad kan man selv gøre? Sorter dit affald korrekt, og brug ikke mere plastik, pap og papir end højest nødvendigt. Plastbøtte frem for plastikpose!

Relaterede nyheder