Hvad Er Paris-aftalen? Bliv Klogere Her

Billede: Canva.com

Nej, Paris-aftalen har ikke noget med Eiffeltårnet at gøre, men det er derimod en verdensomspændende klimaaftale, som træder i kraft i 2020.

D. 12 december i 2015 nær Paris blev der lavet en vigtig aftale for at nå de 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Hvad er Paris-aftalen? Paris-aftalen er en aftale lavet af FN's klimakonvention UNFCCC, som står for United Nations Framework Convention on Climate Change. 196 lande deltog i forsamlingen i Le Bourget, som er en forstad til Paris. De eneste signifikante lande, som ikke underskrev aftalen var Iran og Tyrkiet.

Denne aftale går i princippet ud på, at alle de deltagende lande skal iværksætte nogle mål til at forhindre global opvarmning ved at udvikle en mere bæredygtig klimalovgivning.

Der er i alt 187 lande + EU, som har underskrevet aftalen. Disse lande står for omkring 97% af den globale drivhusgasudledning, og dette er derfor en utrolig vigtig aftale for fremtiden.

Desværre meddelte USA’s præsident, Donald Trump, at man i 2017 ville trække sig fra aftalen. Han argumenterede for, at aftalen ville skade USA’s økonomi på grund af den effekt det ville have på erhvervslivet.

Ifølge aftalen skal landene nemlig opstille, planlægge og overvåge sine egne tiltag mod den globale opvarmning, og dette var Præsident Trump og USA desværre ikke indstillet på alligevel, og agter derfor at udtræde af aftalen i 2020.

Hos Borgerdyd er vi store tilhængere af, at man gør en dyd ud af klimaet både lokalt, nationalt og globalt.

Læs nogle af vores andre artikler herom:

Tak til Perlen Odense

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak fra redaktionen. Denne artikel er udarbejdet med støtte fra Perlen Odense, som er en smykkeforretning, der blandt andet sælger flotte Marguerit smykker, Pilgrim smykker og meget mere.

Relaterede nyheder